De Brief Voor Sinterklaas
© Paradiso Films Nederland

Filmtip: De Brief Voor Sinterklaas

Het wordt een mooie traditie en die zijn er om in ere te houden: elk jaar verschijnen rond de landelijke intocht van Sinterklaas en Zwarte Piet zowel in Nederland als in Vlaanderen een aantal Sinterklaasfilms. Een prent die dit jaar in de bioscoop loopt sinds 13 november is ‘De Brief Voor Sinterklaas’.

De feestelijke aankomst van Sinterklaas wordt overschaduwd door een gigantisch probleem: door een groot tekort aan Pieten dreigt de traditie voor eens en altijd te verdwijnen. Sinterklaas zit met zijn handen in het haar: hoe komt hij snel aan nieuwe, goede Pieten? Er zit niets anders op dan een auditie te organiseren, waarbij de goedheiligman opzoek gaat naar nieuwe Pieten: een officiële ‘Pietendag’.

Sem ziet zijn kans schoon en schrijft onmiddellijk een brief. Als hij een stoere, sterke Piet kan worden dan durven zijn pesters hem vast nooit meer lastig te vallen. Maar wat niemand weet is dat Huibert Jan en zijn ‘Mammie’ middels een gemeen plan proberen om de Pietendag te saboteren. Gaat het Sem, Patty Pepernoot en piet Bennie lukken om de Pietendag én daarmee het Sinterklaasfeest te redden? Of komt er voor eens en altijd een einde aan het Sinterklaasfeest?

Trailer

Vertel het verder:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *