Sinterklaas

Turnhout nodigt Sinterklaas uit in het Sinterklaasmagazijn

Sinterklaas is opnieuw in het land en de goedheilig man laat Turnhout dit jaar niet links liggen. Samen met zijn trouwe helpers komt de Sint zaterdag 23 november aan in Turnhout. In de Patersstraat wordt er ook een Sintmagazijn geopend.

Nadat de Sint zaterdag aankomt aan De Nieuwe Kaai in Turnhout, trekken Sinterklaas en zijn gevolg naar de Grote Markt via de Gulden Sporenlei, Renier Sniederstraat, Zeshoek en de Gasthuisstraat.

Omstreeks 15u45 wordt de Sint ontvangen op de Grote Markt van Turnhout. Tijdens de Sinterklaasshow die gepresenteerd wordt door SWOOP-frontman Filip D’Haeze, krijgen alle aanwezig kinderen en snoepzakje en een geschenkje.

Daarna gaat het naar het sinterklaasmagazijn in de Patersstraat. Zoals de vorige jaren kan iedereen weer een kijkje nemen in het dagelijkse leven van Sinterklaas en z’n naaste helpers. De pakjes zullen klaarstaan en de kinderen kunnen zelf oefenen op het ‘klimdak’ om zo mogelijk een ‘pietendiploma’ als ‘hulppiet’ te ontvangen.

Sinterklaasmagazijn praktisch

De openingsuren van het Sinterklaasmagazin: zondag 24 november van 10u tot 14u, woensdag 27 november (14u tot 17u, zaterdag 30 november 10u tot 12u en van 14u tot 17u en op zondag 1 december van 10u tot 14u.

Op de andere dagen is het magazijn enkel open op afspraak voor scholen en andere bezoekers.

Vertel het verder:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *