Sinterklaas en Marsepientje
© Britt Slaats

Boom en Beveren verwelkomen Sinterklaas

Op zaterdag 30 november is het weer zover. Dan zetten alle kinderen in Beveren en Boom hun beste beentje voor want Sinterklaas komt in beide gemeenten langs.

In Beveren komt de Sint naar het winkelcentrum. Om 13 uur arriveert hij op de Grote Markt in Beveren, vanwaar hij en zijn entourage met paard en koets door de winkelstraten trekt.  Daarna worden de Sint en zijn pieten verwelkomd in Warande Shopping.

De kleinsten die zelf graag ambitie hebben om ook Zwarte Piet te worden kunnen vanaf 14u terecht in de Pietenschool. Na afloop krijgen ze een heus Pietendiploma en kunnen ze uiteraard met de goedheiligman op de foto gaan.

Het is ook meteen de perfecte kans om een zelfgemaakte tekening af te geven. De Sint en zijn Pieten hebben een cadeautje en lekkers mee voor alle brave kindjes.

Boom

Vanaf 13u15 uur worden alle Boomse kinderen al op de wandelesplanade verwacht om de Sint gepast te verwelkomen. Nadat de goedheilig man de sleutel van de gemeente heeft ontvangen, trekt hij met paard en open koets doorheen het handelscentrum. Daarbij wordt hij vergezeld door een mu-ziekkorps en een oldtimer met ballonnenclowns.

De stoet gaat via de Kaai naar de Bassinstraat, de Leopoldstraat, de Hoogstraat, langsheen de Grote Markt naar de Colonel Silvertopstraat met aankomst ter hoogte van het Feestpaleis. Daar gaat het feest vanaf 14u30 verder en kunnen alle kinderen met de Sint een praatje maken.

Vertel het verder:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *